Van Nistelrooij hoopt op Weghorst-scenario tegen Sevilla

Van Nistelrooij hoopt op Weghorst-scenario: 'Dan kun je nog wat trucs uithalen'

22 februari 2023 om 14:38
Laatste update: 22 februari 2023 om 15:32

Ruud van Nistelrooij hoopt dat PSV donderdagavond tegen Sevilla in kansrijke positie het laatste halfuur ingaat. De trainer van de Eindhovenaren heeft voor dat scenario een aantal trucs in petto.

PSV verloor vorige week het eerste duel in het Europa League-tweeluik met Sevilla. Na een redelijke openingsfase liepen de Spanjaarden na rust uiteindelijk uit tot 3-0. Donderdagavond staat deel twee op het programma, in Eindhoven. 

Van Nistelrooij heeft in aanloop naar dat duel inspiratie geput uit de comeback van Oranje op het WK in Qatar tegen Argentinië, toen Wout Weghorst twee keer scoorde en op die manier een verlenging afdwong. "Je moet zorgen dat je op een bepaalde manier aankomt in het laatste uur. Dan kun je nog wat trucs uithalen. Dat heb je in Qatar bijvoorbeeld kunnen zien tegen Argentinië", aldus Van Nistelrooij op de persconferentie, geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Als speler van United lukte het hem ooit om zich terug te knokken na een 3-0 achterstand, zo blikt hij terug in gesprek met ESPN. "In de competitie kwamen we ooit 3-0 achter tegen Tottenham (Hotspur, red.) in de rust, en wonnen we 3-5. Ik scoorde nog de gelijkmaker, of de 2-3. Dus het kan. De statistieken zijn niet in het voordeel maar het gaat er gewoon om dat we stappen blijven maken als team, dat we er vol voor gaan met het publiek en dat we dromen van een stunt."