Xavi over Old Trafford, Manchester United en respect voor Erik ten Hag

Xavi kijkt uit naar Old Trafford en bewondert Ten Hag: 'Ik mag hem graag'

22 februari 2023 om 15:27
Laatste update: 22 februari 2023 om 15:30

FC Barcelona-trainer Xavi reist zeker niet met knikkende knietjes af naar Engeland voor de Europa League-return tegen Manchester United. De Spaanse oefenmeester vindt het geweldig om het op Old Trafford op te nemen tegen Erik ten Hag, voor wie hij veel bewondering heeft. 

Barcelona en United speelden vorige week donderdag in Camp Nou met 2-2 gelijk. Supertalenten Pedri en Gavi stonden toen allebei in de basis, maar zijn er in Engeland niet bij. Reden tot zorg bij de Spaanse media, die heel voorzichtig rekening houden met een uitschakeling.

Bij Xavi heerst dat gevoel helemaal niet. "Integendeel juist, Old Trafford motiveert juist", aldus de Spanjaard in een interview met The Times. "Het is een van de stadions waar je minstens één keer in je leven wilt spelen, waar je het beste uit jezelf moet halen. We weten al sinds de loting dat het een moeilijke tegenstander is. We zijn een moedig elftal, dat graag aanvalt. Dat zal nu niet anders zijn."

De clash tussen United en Barcelona is ook een clash tussen twee trainers die beiden veel inspiratie hebben geput uit Johan Cruijff. Xavi heeft veel bewondering voor collega Ten Hag. "Hij is erg goed en ik mag hem graag. Hij heeft een team opgebouwd en haalt het beste uit al zijn spelers. Tactisch is hij erg goed, en hij heeft controle over de kleedkamer. Ten Hag haalt al het talent uit zijn spelers. Jadon Sancho, Marcus Rashford, Bruno Fernandes. Of kijk maar eens naar hoe Fred speelt."