Toekomst Bellingham ongewis, hele Europese top wil hem

'Monstertransfer aanstaande: Europese top zit klaar, Dortmund vraagt 150 miljoen'

23 februari om 09:13
Laatste update: 23 februari om 09:18

Er is volop beweging rondom Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham. De negentienjarige Engelsman kan Die Schwarzgelben komende zomer voor vrijwel de gehele Europese top verruilen.

The Athletic geeft een update over Bellingham, die naar verwachting komende zomer een toptransfer gaat maken. Het medium verwacht dat het talent in de komende maanden de knoop doorhakt en dat er een slordige 150 miljoen euro gemoeid gaat met een overgang. Naar verluidt zijn Liverpool, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Paris Saint-Germain en Real Madrid in de race voor de handtekening van Bellingham.

FC Barcelona zou ook aan dat lijstje kunnen worden toegevoegd, al weet The Athletic dat de Catalanen de Engelsman niet kunnen betalen. Er zouden nog flink wat haken en ogen aan een potentiële transfer zitten. Real leek lange tijd op pole position te staan om Bellingham in te lijven, maar De Koninklijke heeft pas op de plaats moeten zetten.

Bellingham is de absolute smaakmaker bij Dortmund. Op negentienjarige leeftijd is hij de jongste aanvoerder in de knock-outfase van de Champions League ooit. In twintig competitiewedstrijden was hij goed voor vier goals en vier assists, terwijl hij in zes Champions League-optredens eveneens vier keer scoorde.