Fernandes looft Ten Hag-aanpak bij Man United: 'Iedereen dacht: wow'

Ten Hag ontvangt lof uit eigen selectie: 'Vroegen ons af of hij het echt zou doen'

23 februari 2023 om 13:29
Laatste update: 23 februari 2023 om 13:35

Bruno Fernandes doet een boekje open over de verstandshouding tussen de Manchester United-selectie en Erik ten Hag. De Portugese middenvelder is lovend over de Nederlandse manager, al waren er in het begin een paar vraagtekens bij diens functioneren.

"Toen hij arriveerde, gingen we vrijwel direct op trainingskamp. Hij verlangt veel van ons. Je haakt aan of je bent weg", begint Fernandes bij BT Sports in gesprek met clubicoon Rio Ferdinand. "In het begin vroegen we ons af of hij ook de belangrijke spelers durfde aan te pakken? Zou hij je er dan echt naast zetten? Hij heeft het vaak gedaan."

"Met Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho, Marcus Rashford...", somt Fernandes op. Tegen Wolverhampton Wanderers kwam Rashford te laat, waardoor hij buiten de basiself werd gelaten. "Iedereen dacht: wow", herinnert de spelmaker zich. "Eerst dachten we: Rashford is onze belangrijkste man, hoe kan hij dat doen? Later zat ik met David (de Gea, red.) en ik zei tegen hem: de manager moest wel, anders denken jongere spelers dat ze dit ook kunnen maken."

Fernandes is lovend over de aanpak van Ten Hag. "Hij verlangt van Marcus dat hij consistent is, dus ook buiten de lijnen." United won met 0-1 bij Wolves door een doelpunt van uitgerekend Rashford. "De manager en hij liepen lachend het veld af."