Ocampos: 'Ajax was een goedbetaalde vakantie'

'Ajax was een goedbetaalde vakantie, niemand van de club zei iets tegen me'

23 februari om 17:55

Lucas Ocampos heeft nog maar eens teruggeblikt op zijn teleurstellende periode bij Ajax. De 28-jarige aanvaller van Sevilla, die een hoofdrol opeiste in het eerste Europa League-duel met PSV, voelde zich in Amsterdam geen voetballer meer.

Ocampos ging afgelopen zomer op huurbasis aan de slag bij de Nederlandse kampioen. Na 114 speelminuten, nul doelpunten en nul assists keerde hij in januari terug naar Sevilla. "Ik trainde in de laatste weken in mijn eentje", stelt Ocampos in gesprek met het clubkanaal van de Andalusische club.

"De dingen gingen niet zoals ik wilde", vervolgt de Argentijn met gevoel voor understatement. "Er werd door niemand van de club iets tegen me gezegd. Waarom ik niet speelde, wat er anders moest. Er werd niet meer met me gesproken." Ocampos kwam er kort na zijn komst al achter dat het weinig zin had om op zoek te gaan naar een huis. Hij verbleef daardoor in een hotel. "Ik raakte bevriend met een jongen van de receptie, die ik daar elke dag zag. Samen gingen we leuke dingen doen."

Voor Ocampos was het een kwestie van zijn tijd uitzitten, waarna hij tijdens de winterse transferperiode kon terugkeren naar Sevilla. "Ik had bij Ajax kunnen blijven en elke avond zittend op mijn hotelbed kunnen eten. Het was een goedbetaalde vakantie in Amsterdam. Maar in het voetbal heb ik nooit voor geld gekozen."

De buitenspeler stelt dat zijn hart brak toen een dochtertje vroeg wanneer ze weer eens een wedstrijd van hem kon kijken. "Ik heb me vier maanden lang geen voetballer gevoeld. Op het einde maakte ik geen deel meer uit van de selectie. Het was een vreemde belevenis."