Van Ajax-flop tot PSV-beul: Spaanse media lyrisch over uitblinkende Ocampos

Van Ajax-flop tot PSV-beul: Spaanse media lyrisch over uitblinkende Ocampos

17 februari - 09:00 Laatste update: 09:09
29

De Spaanse media zijn lyrisch over het optreden van Lucas Ocampos tegen PSV. De Argentijn was met een schitterend doelpunt en een fraaie assist de grote man bij de Spanjaarden.

Het verhaal van Ocampos is bekend. Sevilla liet de aanvaller aan het begin van dit seizoen vertrekken naar Ajax. Na 114 minuten gespeeld te hebben keerde hij terug naar Zuid-Spanje, waar hij donderdagavond tegen PSV zijn waarde bewees. 

'Het vertrek van Ocampos naar Ajax was afgelopen zomer moeilijk te begrijpen en te verteren', zo tekent Marca op. 'Het was verstandig om dat terug te draaien en hem terug te halen. Tegen PSV tekende hij voor zijn eerste goal en zijn eerste assist sinds zijn terugkeer, waardoor Nervión (de wijk in Sevilla waar het stadion staat, red.) op de been kwam.'

Ook Diario de Sevilla stelt dat Ocampos thuishoort in Sevilla. 'Er zijn dingen die moeilijk te begrijpen zijn, hoeveel je ook van voetbal weet', aldus de lokale krant, die daarmee doelt op zijn kortstondige periode bij Ajax. 'Hij is beter dan Adnan Januzaj en het is niet te begrijpen dat Lucas is behandeld alsof hij een Rony Lopes is.' Lopes maakte in 2019 voor 25 miljoen euro de overstap naar AS Monaco. Daar brak hij nooit door en dit seizoen wordt hij al voor de derde keer verhuurd. 

Ocampos maakte tegen PSV zijn eerste treffer sinds 8 april 2022. Destijds scoorde hij in de competitiewedstrijd van Sevilla tegen Granada.