AS Roma schakelt Red Bull Salzburg uit

Wijnaldum en Karsdorp zegevieren met Roma, Shakhtar schakelt Rennes uit

23 februari 2023 om 23:45
Laatste update: 24 februari 2023 om 00:15

AS Roma heeft zich donderdagavond ten koste van Red Bull Salzburg geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De bezoekers uit Oostenrijk keken bij de rust al tegen een 2-0 achterstand aan.

Roma wist wat het moest doen: de schade van het eerste duel repareren. De 1-0 van vorige week donderdag in Red Bull Arena was binnen een mum van tijd weggepoetst. Andrea Belotti opende de score, waarna Paulo Dybala na veertig minuten spelen voor de beslissende 2-0 zorgde. 

De ploeg van trainer José Mourinho kwam in het tweede bedrijf niet echt meer in de problemen. In de slotfase maakten zowel Rick Karsdorp als de net herstelde Georginio Wijnaldum nog hun entree. De oud-spelers van Feyenoord kunnen in de volgende rentree stuiten op hun voormalig werkgever. De loting is vrijdagmiddag. 

Stade Rennes - Shakhtar Donetsk
Het duel tussen Stade Rennes en Shakhtar Donetsk was een stuk spannender. Shakhtar won het eerste duel met 2-1, maar verloor donderdagavond op Franse bodem met diezelfde uitslag. Het draaide uiteindelijk uit op strafschoppen, die beter werden genomen door de Oekraïners. Ook zij kunnen vrijdag Feyenoord loten.