Flinke kritiek op Ajax na uitschakeling

Snoeiharde kritiek na EL-uitschakkeling: 'Ajax is gewoon zwak, in alle aspecten'

23 februari 2023 om 23:53
Laatste update: 23 februari 2023 om 23:57

De uitschakeling van Ajax in de Europa League tegen Union Berlin is niet verrassend, stellen Kenneth Perez en Pierre van Hooijdonk. De kritiek van de ESPN-analisten op de Amsterdammers is niet mals.

"Ajax is gewoon zwak", begint Perez. "We kunnen wel elke keer praten over dat ze individueel goede spelers hebben, maar Ajax is gewoon heel zwak en heeft een zwak seizoen. Hoe kan het dat je het zo moeilijk hebt en uitgeschakeld wordt door Union Berlin? Wat is er sterk aan? Ajax is gewoon zwak op dit moment, in alle aspecten."

Collega-analist Van Hooijdonk bestempelt de uitschakeling als een 'regelrechte blamage', en constateert een patroon. "Buiten het feit dat je eigenlijk gewoon terecht verliest, dat je dan ook nog eens zo over de schreef gaat… Dat is Ajax-onwaardig. Maar Union is toch een betere versie van de ploegen waarin Ajax het ook in de Nederlandse competitie lastig heeft? Snelheid voorin en direct spel. Dan zijn zij fysieke vele malen sterker."

"Ajax is niet zwak, het zijn geen zwakke spelers. Er zit voldoende voetbal in", besluit de oud-spits, die daarmee de kritiek van Perez tegenspreekt.