Drie fans FC Twente vast na mishandelen en op spoor gooien van 61-jarige steward

Drie fans FC Twente vast na mishandelen en op spoor gooien van 61-jarige steward

24 februari om 08:38

De inwoner van Borne die vorige maand werd mishandeld door drie mannen is een steward van FC Twente, die werd aangevallen door fans van de club. De 61-jarige man zou aangevallen zijn en daarna op het spoor zijn gegooid, meldt Tubantia. De drie verdachten zitten in hechtenis. 

Op zondag 22 januari zaten de drie heren terug in de trein na de wedstrijd van FC Twente tegen FC Utrecht. De fans zouden daar onder invloed ruzie hebben gekregen met een jonge vrouw. De steward met een licht verstandelijke beperking zou daar iets van gezegd hebben en daarna zijn aangevallen door de mannen. Omstanders sprongen er snel tussen, maar daarna kreeg de man er nogmaals van langs en werd hij op het spoor gegooid. Uiteindelijk hebben omstanders hem van de rails gehaald en eerste hulp verleend, waardoor erger werd voorkomen.

Woordvoerder van FC Twente, Richard Peters, meldt dat er regelmatig contact is met de slachtoffer van het geweld. "Er is meteen contact opgenomen met de vrijwilliger. Ook nu er is nog regelmatig contact en waar mogelijk zullen we onze vrijwilliger steunen. Na het politieonderzoek wordt gekeken welke stappen FC Twente zou kunnen ondernemen. De club keurt in ieder geval elke vorm van geweld af."