Frans van Seumeren over stagnatie bij FC Utrecht

Van Seumeren kritisch: 'Duurt te lang voordat we met Utrecht in top-vijf belanden'

24 februari om 15:15
Laatste update: 24 februari om 15:18

Frans van Seumeren vindt dat het te lang duurt voordat FC Utrecht aansluiting vindt met de top-vijf van de Eredivisie. De 72-jarige eigenaar van de Domstedelingen heeft de afgelopen jaren veel positieve ontwikkelingen zien plaatsvinden, maar spreekt op sportief vlak van stagnatie.

Utrecht beleeft een vrij roerig seizoen. Het brak in december met Henk Fraser, stelde Michael Silberbauer aan als nieuwe trainer en wisselt goede wedstrijden af met teleurstellende resultaten. "We staan nog steeds zevende", aldus Van Seumeren in gesprek met de NOS. "Maar ik denk dat er een goede spirit in het elftal zit. Er wordt leuk gevoetbald, zij het dat het nog wisselvallig is."

De ambitieuze geldschieter, die sinds 2008 ruim veertig miljoen euro in Utrecht pompte, ziet dat de club op sportief vlak te weinig progressie boekt. "We zijn een beetje gestagneerd, vind ik. Vorig seizoen zijn we zevende geworden, maar de zes jaar daarvoor zijn we altijd in de top-zes geëindigd. Ik vind dat het eigenlijk te lang duurt voordat we met Utrecht in de top-vijf belanden. Want dat is uiteindelijk de droom van de club. En van de supporters. Utrecht is de vierde stad van Nederland: die plek moeten we innemen."

Van Seumeren constateert ook zeker positieve dingen. "Ik zit inmiddels vijftien jaar bij de club en de begroting is in die periode gegroeid van 14 miljoen naar nu 25 miljoen. Het aantal toeschouwers was altijd 14.00, 15.000 en nu 20.000. De sponsoren zijn enorm toegenomen, maar we moeten nu daadwerkelijk de stap maken naar die top-vijf", besluit de eigenaar van Utrecht, dat vrijdagavond het duel afwerkt met naaste concurrent Sparta.