Kritiek Willem van Hanegem op PSV en Ajax

Van Hanegem ergert zich aan 'mekkerende' Simons en 'zanikende' Tadic

24 februari 2023 om 17:55
Laatste update: 24 februari 2023 om 17:56

Willem van Hanegem was donderdagavond allesbehalve onder de indruk van de prestaties van Ajax en PSV in de Europa League. Zowel de Amsterdammers als de Eindhovenaren werden uitgeschakeld en De Kromme ergerde zich in het bijzonder aan twee spelers. 

PSV moest in eigen huis een 3-0 achterstand zien weg te poetsen tegen Sevilla. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij beet pas in de absolute slotfase echt van zich af. "Het niveau is er gewoon niet bij PSV", aldus Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. De oud-middenvelder ergerde zich aan één PSV-speler specifiek. "De scheidsrechter mocht Xavi Simons niet en dat was zijn eigen schuld, want hij liep maar te mekkeren."

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

De Kromme heeft ook totaal niet genoten van Union Berlin - Ajax, dat eindigde in 3-1 en daardoor Europese uitschakeling betekende voor de Amsterdammers. "Union Berlin is toch verschrikkelijk om te zien? Het ligt aan Ajax zelf dat ze niet winnen. Tadic is een goede speler, maar hij moet eens ophouden met dat zaniken over alles. Dat gaat ook tegen ze werken", besluit de middenvelder van weleer.