Van der Meijde ziet niks in commotie na opstootje van Ajax: 'Hoort er beetje bij'

Van der Meijde zwakt commotie rond opstootje Ajax af: 'Dit kan toch gewoon'

24 februari 2023 om 23:52

Andy van der Meijde vindt het niet gek dat de spelers van Ajax zich lieten gaan na afloop van de verloren wedstrijd tegen Union Berlin. Volgens de oud-voetballer en analist moet de buitenwereld niet te zwaar wegen en hoort het bij een vorm van frustratie.

"Dit hoort er toch ook een beetje bij", zegt Van der Meijde bij Veronica Offside. "Dit zie je vaker, ook in het buitenland", aldus de oud-Ajacied. "Dit gebeurt gewoon. Er wordt alleen een beetje getrokken en geduwd. Dat kan toch? Ik heb in Italië wel eens dingen meegemaakt." Ajax moest donderdagavond met 3-1 de winst aan Union Berlin laten en is daardoor klaar in Europa.

Van der Meijde legt de woedeuitbarsting van sommige Amsterdammers ook uit als een vorm van frustratie uiten. "Je speelt zo’n wedstrijd en de emoties lopen heel hoog op. Je weet dat je had kunnen winnen van zo’n team. Een jaar geleden had je gedacht: als we tegen Union spelen, dan kunnen we de dag ervoor op stap. Nu is het zo slecht en krijg je allemaal irritaties."

Na de wedstrijd tegen Union Berlin gingen onder andere Owen Wijndal en Steven Bergwijn tekeer tegen de spelers van de thuisploeg. Een groot opstootje volgde na het laatste fluitsignaal. Nog in de blessuretijd liet Edson Álvarez zich kennen door twee keer in korte tijd een gele kaart te pakken.