'Arsenal zet volgende belangrijke stap en maakt Saka bestbetaalde speler'

'Arsenal zet volgende belangrijke stap en maakt Saka bestbetaalde speler'

25 februari om 16:24

Bukayo Saka gaat zijn contract bij Arsenal openbreken en opwaarderen. Het contract van de Engelsman liep tot 2024, maar The Athletic meldt dat Arsenal de verbintenis heeft kunnen opwaarderen tot 2027.

Naar verluidt wordt Saka met zijn nieuwe contract de bestbetaalde speler van de koploper in de Premier League. De vleugelaanvaller gaat volgens de Daily Mail elf miljoen euro per jaar verdienen bij Arsenal. Voor Arteta zijn dit soort contracten erg belangrijk, aangezien de Spaanse manager dolgraag met deze ploeg door wil, ongeacht het eventuele kampioenschap van Engeland dit jaar.

Naast Saka is de club daarom bezig met het verlengen van veel meer spelers. Eerder kwam al officieel naar buiten dat Gabriel Martinelli tot 2027 aan de club verbonden blijft, maar ook William Saliba en Granit Xhaka moeten een nieuw contract tekenen. 

Saka is inmiddels weer helemaal voetballer, nadat hij door een vervelend dal ging na afloop van het EK in 2021. De vleugelaanvaller miste een strafschop in de beslissende serie in de finale tegen Italië en kreeg daarna verschillende bedreigingen en racistische uitingen naar zijn hoofd.