Toney bekent schuld in gokschandaal

Brentford-aanvaller Toney bekent schuld en kan zeer grote straf verwachten

1 maart om 14:16
Laatste update: 1 maart om 14:20

Ivan Toney heeft voor het merendeel van zijn in totaal 262 aanklachten schuld bekend. De aanvaller van Brentford heeft de afgelopen jaren veelvuldig de gokregels overtreden en zou zo maar eens een grote straf kunnen krijgen, meldt The Daily Mail

Toney, die terechtstaat voor zijn gokgedrag van jaren geleden, heeft schuld bekend voor een merendeel van de aanklachten, terwijl hij de overige nog wilt aanvechten. Een hoorzitting van de Football Association lijkt aanstaande voor de Engelsman, die hoogstwaarschijnlijk een schorsing kan verwachten.

Brentford en Toney hopen naar alle waarschijnlijkheid op een straf die snel in treedt, zodat de speler een groot deel van zijn schorsing kan uitzitten tijdens de zomerstop. Toney was bezig aan een uitstekend seizoen en hoopte die stijgende lijn door te zetten bij de nationale ploeg, maar de verwachting is dat het schandaal van grote invloed gaat zijn op zijn toekomst bij The Three Lions.

In het verleden bekenden onder anderen Joey Barton en het Boston United-duo Andi Thanoj en Jay Rollins al eens schuld in gokschandalen. Dat resulteerde in respectievelijke schorsingen van dertien en vijf maanden. Het laatste lijkt Toney ook te kunnen verwachten.