Tannane pakt arbitrage aan: 'Ik ben Tannane, dus ik krijg ze altijd tegen'

Tannane laat zich gaan over arbitrage: 'Ik ben Tannane, dus krijg ze altijd tegen'

5 maart om 19:52

Oussama Tannane was het niet eens met de arbitrage tijdens het duel van NEC met Ajax zondagmiddag. De middenvelder van de Nijmegenaren vindt dat Edson Álvarez van het veld gestuurd had moeten worden na een elleboogstoot richting hem.

"Hij zette een elleboog op mijn hoofd", vertelt Tannane na de wedstrijd tegen ESPN. "Iedereen heeft het gezien inmiddels. Hij deed het expres. Ik ben Tannane he, dus ik krijg ze altijd tegen. Ik ben het gewend. Ik hoef niks meer te zeggen. Iedereen ziet het ook, maar zoals ik al heb gezegd. Ik blijf Tannane en ik loop altijd een beetje achter." De middenvelder van NEC kreeg zelf nog geel na een overtreding in de slotfase van de wedstrijd.

Tannane laat zich bij foute beslissingen van de scheidsrechter regelmatig verbaal of fysiek gaan tegen een tegenstander of de arbitrage, maar nu bleef de middenvelder rustig. Een bewuste keuze. "Ik heb in het begin met de scheidsrechter gesproken en gezegd dat ik hoop dat het niet alleen Ajax wordt. Volgens mij zijn er ook overtredingen gegeven waar helemaal niks aan de hand was. Hij zei tegen mij dat hij ook zou fluiten als het bij mij zou gebeuren. Maar heel jammer, want ik heb zo veel overtredingen tegen me gehad."