'Ik snap dat Tannane in de emotie van de wedstrijd dit verkondigt'

'Ik snap dat Tannane in de emotie van de wedstrijd dit verkondigt'

12 februari - 23:49 Laatste update: 13 februari - 09:55
69

Rogier Meijer ziet geen reden om Oussama Tannane tot de orde te roepen. De middenvelder van NEC uitte bij ESPN zijn ongenoegen omdat hij vermoedt dat hem kaarten worden aangenaaid.

Tannane denkt dat de arbitrage de pik op hem heeft. "Nee, ik ben niet boos op hem geworden om deze overtreding", doelt Meijer bij Studio Voetbal op de overtreding op Alex Bangura. "Die rode kaart (tegen Vitesse, red.) is al genoeg besproken en daar hebben we het over gehad. Oussama is een speler die altijd met vuur speelt, letterlijk en figuurlijk. Dat moet ik er ook niet uithalen, omdat het zijn kwaliteit is. Als hij meespeelt met de rest, heeft hij die kwaliteit niet. Het is een aanjager voor ons, bijvoorbeeld als we de bal niet hebben. Ik denk niet dat we dat eruit gaan krijgen, dat moeten we ook niet willen."

"Nee, ik word er niet gek van, maar je probeert dat hij niet in die situatie komt. Het zit in zijn spel opgesloten, dat hij de duels opzoekt en de grens opzoekt. Het moet er ook niet uitgehaald worden, maar ik hoop dat hij een bepaalde betrouwbaarheid in zich krijgt zodat we langer van hem kunnen genieten", aldus Meijer.

Meijer snapt indirect wel het verwijt van Tannane richting de arbitrage. "Als scheidsrechter mag je niet naar het verleden kijken, maar kijk je naar wat er op het veld gebeurt. Daarin wordt er niet altijd fair opgetreden tegen Oussama. Ik snap wel dat hij in de emotie van de wedstrijd dat verkondigt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie