'City-verdediger belandt op zijspoor: Barcelona toont concrete interesse'

'City-verdediger belandt op zijspoor: Barcelona toont concrete interesse'

6 maart om 16:37
Laatste update: 6 maart om 21:18

Aymeric Laporte ambieert een zomerse overstap naar FC Barcelona. De verdediger is bij Manchester City op een zijspoor beland en wil een transfer maken voor zijn contract bij The Citizens afloopt, meldt Mundo Deportivo.

Laporte heeft een contract dat in 2025 afloopt, maar kan aankomende zomer wellicht al een overstap maken. Barcelona ziet in de geneutraliseerde Spanjaard de perfecte versterking voor de achterhoede, aangezien ze nog een linksbenige verdediger nodig hebben. Het kamp van Laporte schijnt al contact te hebben gehad met de koploper van Spanje, maar zullen wel rekening moeten houden met Financial Fair Play. Manchester City overweegt de Spanjaard te verkopen als het juiste bod komt, terwijl ze zelf bezig zijn met een mogelijke vervanger in de naam van Josko Gvardiol. 

Laporte vervult de functie van bankzitter onder Josep Guardiola, die de voorkeur geeft aan andere verdedigers, zoals Nederlander Nathan Aké. De Spaanse linkspoot kwam tot zeven opwachtingen in het huidige seizoen, wat ook te maken heeft met een opgelopen knieblessure. Bij Barcelona zou hij de plek in kunnen nemen van Marcos Alonso, die het ook niet onverdienstelijk doet onder coach Xavi.