PSV ontvangt boete en riskeert wedstrijd zonder supporters na wanorde tegen Sparta

PSV ontvangt boete en riskeert wedstrijd zonder supporters na wanorde tegen Sparta

6 maart om 16:12
Laatste update: 6 maart om 21:19

PSV heeft een boete van 10.250 euro en een voorwaardelijke wedstrijd zonder supporters als sanctie ontvangen van de KNVB. De Eindhovenaren hebben deze straf gekregen nadat er vuurwerk afgestoken werd tijdens de wedstrijd aan het begin van het seizoen tegen Sparta (0-0).

Naast de straf die PSV maandag kreeg, moet de club ook een plan opstellen waarin wordt uitgelegd hoe de club de wanordelijkheden gaat oplossen. De Eindhovenaren zijn de laatste tijd sowieso veel in het nieuws vanwege het gedrag van de supporters. Zo kreeg de club al meerdere boetes voor de wanorde tijdens de groepswedstrijden van de Europa League en was het grootste nieuws natuurlijk de veldbestormer die in de thuiswedstrijd tegen Sevilla de keeper aanviel.

Of de club voor de veldbestormer ook nog een straf krijgt wordt aan het eind van deze maand beslist. Voor nu blijft het in de Eredivisie bij een voorwaardelijke wedstrijd zonder supporters. Mocht er in de komende twee jaar nogmaals een incident plaatsvinden, dan zal de straf voor de Eindhovenaren definitief worden.