Van der Ende vindt besluit Kooij bij Feyenoord onbegrijpelijk

Arbiter Kooij krijgt onderuit de zak: 'Weet niet wat er in zijn hoofd omgaat'

6 maart om 20:27
Laatste update: 6 maart om 21:00

Mario van der Ende vindt het onbegrijpelijk dat arbiter Joey Kooij tijdens het duel van Feyenoord met FC Groningen (1-0) Isak Määttä van het veld stuurde met een rode kaart. De Noorse vleugelverdediger van De Trots van het Noorden kreeg een tweede gele prent, nadat hij de bal in de buik van Alireza Jahanbakhsh schoot.

De rode kaart van Määttä houdt de gemoederen bezig. Van der Ende neemt een duidelijk standpunt in: de tweede gele kaart had nooit gegeven mogen worden. "Ik vond het en ik niet alleen, want ook de grensrechter die op een meter staat, zei dat het geen geel was", zegt hij in gesprek met VoetbalNieuws. "Hij gaf gewoon een inworp aan... Ik weet niet wat er in het hoofd van die scheidsrechter (Kooij, red.) omgaat, want hij fluit niet voor een overtreding én de bal is in het spel. Ga jij dan maar eens bepalen of de ene speler bewust de andere speler raakt."

Volgens de KNVB was er wel degelijk sprake van onsportief gedrag. Van der Ende vindt het statement van de voetbalbond 'heel vreemd'. "Er zijn mensen die het een onsportieve actie vinden, anderen vinden het onhandig", aldus de voormalig leidsman. "Dat geeft aan dat het geen zwart-wit gele kaart is, zoals omschreven in de spelregels. Ik vond het te zwaar gestraft."