Groningen vol onbegrip na rood Määttä: 'Bestolen'

FC Groningen boos op Kooij na nederlaag bij Feyenoord: 'Voelen ons bestolen'

5 maart 2023 om 09:28

FC Groningen-trainer Dennis van der Ree stelt dat hij 'behoorlijk geïrriteerd' is na de late nederlaag tegen Feyenoord. Hij snapt niets van de beslissing van scheidsrechter Joey Kooij om een tweede gele kaart te geven aan Isak Määttä. 

"We hebben een best aardige wedstrijd op de mat gelegd tegen de koploper. Daar ben ik trots op. Maar de wedstrijd wordt Feyenoord in de schoot geworpen door de rode kaart", foetert Van der Ree voor de camera van ESPN.

Määttä kreeg zijn tweede gele kaart, nadat hij de bal tegen Alireza Jahanbakhsh aanschoot. "Het is een goed duel, waarbij Jahanbakhsh valt. Isaak probeert via hem een ingooi te krijgen, die hij ook krijgt. En tot onze verbazing krijgt Isak zijn tweede gele kaart en dus rood. We hebben niet gehoord dat er was gefloten, volgens mij ging het spel gewoon door. We voelen ons behoorlijk bestolen."

In de slotminuten ging het vervolgens mis voor Groningen door een goal van Oussama Idrissi. Daardoor staat de Trots van het Noorden nog altijd voorlaatste in de Eredivisie. "Uiteraard is dit een domper, maar ik zie ook hoe we de laatste weken trainen en spelen. We kijken niet te veel naar onze tegenstanders en proberen elke week weer punten te halen. En die gaan we ook zeker halen."