'Bankzitter Madrid staat voor controversiële overstap: aangeboden bij Barça'

'Gevoelige overstap in de maak? Barcelona kan gaan shoppen bij Real Madrid'

7 maart 2023 om 10:33

Real Madrid-speler Marco Asensio is door zijn zaakwaarnemer aangeboden bij FC Barcelona, meldt Sport. Jorge Mendes bekijkt de opties voor de Spanjaard, wiens contract aankomende zomer afloopt bij de Madrilenen. 

Meerdere bronnen in Spanje melden dat Asensio aangeboden is bij Barcelona, dat op de hoogte is van de rechtsbuiten zijn vertrekwens. De Catalanen zijn niet als enige in de race voor de 27-jarige linkspoot. Onder meer Arsenal en AC Milan zouden ook al contact hebben opgenomen met de entourage van Asensio. Tot zover heeft Barcelona nog geen initiatief genomen om de aanvaller te contracteren.

Asensio heeft weinig uitzicht op speelminuten onder trainer Carlo Ancelotti, die regelmatig de voorkeur geeft aan andere buitenspelers. Eerder dit seizoen was de international van Spanje nog van waarde, maar nu lijkt Asensio zijn plek kwijt te zijn. Real Madrid heeft enkele pogingen gedaan om zijn aflopende contract te verlengen, maar wist nog niet tot een akkoord te komen. Nu lijkt de Nederlandse Spanjaard zijn pijlen te richten op een nieuw avontuur.