'Lazio lijkt niet op volle oorlogssterkte aan te treden tegen AZ'

'Nieuwe meevaller voor AZ: Lazio lijkt niet op volle oorlogssterkte aan te treden'

7 maart 2023 om 12:42
Laatste update: 7 maart 2023 om 12:58

Het lijkt erop dat SS Lazio niet op volle oorlogssterkte aan gaat treden tegen AZ. Italiaanse media verwachten dat trainer Maurizio Sarri een aantal spelers gaat sparen.

Lazio en AZ staan donderdagavond tegenover elkaar in de achtste finale van de Conference League. Het doorgaans betrouwbare Sky Sport Italia verwacht dat Lazio met een ander centraal duo gaat spelen. Nicolò Casale en Alessio Romagnoli staan normaal gesproken in het hart van de verdediging, maar de twee kampen met wat fysieke problemen. Vermoedelijk zijn Spanjaarden Mario Gila en Patric hun vervangers.

In de aanval gaat Felipe Anderson als valse spits spelen. Ciro Immobile is namelijk geblesseerd en voor de rest beschikt Lazio niet over een echte nummer negen in hun selectie. Tweede doelman Luís Maximiano lijkt ook minuten te krijgen, terwijl het nog niet duidelijk is of Matías Vecino of Sergej Milinkovic-Savic op het middenveld speelt.

AZ
Bij AZ lijkt Pascal Jansen niet te gaan verrassen in zijn opstelling. Het Algemeen Dagblad verwacht dat Jordy Clasie weer terugkeert in de basis na zijn schorsing in de Eredivisie. Ook heeft het er alle schijn van dat Sven Mijnans zijn Europese debuut gaat maken in Rome.

Vermoedelijke opstelling Lazio: Maximiano; Lazzari, Gila, Patric, Marusic; Milinkovic-Savic of Vecino, Cataldi, Luis Alberto; Pedro, Felipe Anderson, Zaccagni.
Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Goes, Kerkez; Reijnders, Mijnans, Clasie; Odgaard, Pavlidis, Karlsson.