'Man United heeft oogje op Abraham, maar kan last krijgen van Chelsea-clausule'

'United heeft een oogje op Abraham, maar kan in de problemen komen door clausule'

7 maart om 12:57

Manchester United heeft een oogje op Tammy Abraham. The Red Devils willen graag een spits naar Old Trafford halen, maar een transfer van Abraham is gecompliceerd door een clausule van concurrent Chelsea. Dat meldt The Athletic.

Toen Chelsea Abraham verkocht aan AS Roma, bedong het een terugkoopclausule van tachtig miljoen euro. Daardoor hebben The Blues als eerste het recht om de Engelse spits te halen. Naar verluidt wil de club komende zomer ook een nieuwe aanvalsleider halen. Manchester United lijkt daardoor te moeten vrezen.

De club van Erik ten Hag volgt de verrichtingen van de international dus ook op de voet. De kwakkelende Anthony Martial en huurling Wout Weghorst zijn namelijk de enige echte pure spitsen in de selectie van United. Marcus Rashford kan ook in de punt van de aanval uit de voeten, maar Ten Hag heeft hem regelmatig nodig op de flanken.

In de komende weken zal moeten blijken waar de toekomst van Abraham ligt. Het opleidingsproduct van Chelsea was dit seizoen goed voor zeven goals en vijf assists over alle competities.