Weghorst onder vuur bij United-fans door actie in Anfield-catacomben

Weghorst onder vuur bij United-fans door actie in Anfield-catacomben

7 maart om 13:45

Wout Weghorst is de gebeten hond onder de fans van Manchester United na de Premier League-zeperd tegen Liverpool. Op beelden is te zien dat de Nederlandse spits het befaamde This is Anfield-bord aantikt voor de opkomst.

Weghorst wordt verweten dat hij het onheil heeft afgeroepen over The Mancunians. De actie wordt breed uitgemeten in Britse media, die aanleiding zien om uitspraken uit 2020 op te rakelen. De Oranje-international vertelde destijds aan DAZN dat hij Liverpool een speciale club vond. "Ik krijg nog steeds kippenvel van You'll Never Walk Alone", zei hij als speler van VfL Wolfsburg. Twee jaar eerder zei hij in De Telegraaf al dat hij ervan droomde ooit voor The Reds te spelen.

Overigens raken ook meerdere spelers van Liverpool het bord aan. Volgens manager Jürgen Klopp moeten ze dat recht verdienen door eerst een prijs te winnen met de club. "Dat is een teken van respect", zei de Duitser in 2016, nadat hij dezelfde fout eens had gemaakt. "Ik raakte het aan als trainer van Borussia Dortmund, maar we verloren met 4-0."