Napoli scout bij AZ:

Napoli scout bij AZ: "Ja, ik wist dat ze voor mij op de tribune zaten"

8 maart om 06:50
Laatste update: 8 maart om 07:29

De kans op een buitenlandse transfer van Tijjani Reijnders is dinsdagavond gestegen. Zijn overtuigende optreden tegen SS Lazio (1-2 zege) werd aanschouwd door een leger aan scouts, van onder meer Napoli, Atalanta Bergamo, Fiorentina en Bologna.

"Ja, ik wist dat ze voor mij op de tribune zaten", geeft Reijnders (24) toe in De Telegraaf. Hij slaagde voor zijn Europese examen in Stadio Olimpico. Nerveus was hij naar eigen zegggen niet. "Ik speel eigenlijk altijd alsof er scouts voor mij op de tribune zaten. Ik probeer gewoon zo goed mogelijk te spelen."

Of Reijnders vindt dat hij zijn visitekaartje heeft afgegeven? "Ja, dat denk ik wel, zoals we allemaal ons allemaal hebben laten zien. Maar we zijn er nog niet hè. Natuurlijk gaan we dit straks even vieren, maar we duiken zeker niet de stad in. Zaterdag wacht FC Groningen al weer, daarna gaan we ons opmaken voor deel 2 van de Romeinse clash."

Reijnders hoopte zijn goede seizoen vorige week te kunnen bekronen met een debuut in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman liet hem echter links liggen. De middenvelder was dit seizoen goed voor zes goals en acht assists.