'Makkelie is een heel, heel arrogant persoon en dit is een groot schandaal'

'Makkelie is een heel, heel arrogant persoon en dit is een groot schandaal'

08-03-2023 08:35
73

Borussia Dortmund is nog niet klaar met Danny Makkelie. De 'zeer arrogante' scheidsrechter wordt na de Champions League-eliminatie tegen Chelsea door de mangel gehaald door technisch adviseur Matthias Sammer.

Sammer noemt de nederlaag van Dortmund tegen Chelsea (2-0) terecht, maar door het optreden van Makkelie komt het stoom uit zijn oren. "Het is een groot schandaal", aldus de BVB-adviseur, die dinsdagavond op Stamford Bridge was als analist voor Amazon Prime.

Sammer doelt op de beslissing van Makkelie om - op advies van videoscheidsrechter Pol van Boekel - een penalty toe te kennen aan Chelsea. Dat Kai Havertz na zijn misser een nieuwe kans kreeg door het te vroeg inlopen van beide teams, kan de Duitser al helemaal niet verteren.

"Voor dit soort wedstrijden is er persoonlijkheid, charisma en bescheidenheid nodig. Makkelie is een heel, heel arrogant persoon", aldus Sammer. Toch had Makkelie volgens de huidige regels het gelijk aan zijn zijde. Sammer: "Dit kán gewoon niet. Als dit de regels zijn, zou ik tegen mijn spelers zeggen: We lopen de tweede keer ook te vroeg in. Het slaat gewoon nergens op."