'Bizarre wending' bij NAC: 'De week ervoor stond hij nog basis, als aanvoerder'

'Bizarre wending' bij NAC: 'De week ervoor stond hij nog basis, als aanvoerder'

8 maart om 08:48

Jort van der Sande, sinds kort vice-aanvoerder bij NAC Breda, leeft mee met ploeggenoot Alex Plat. De middenvelder raakte eind januari van de ene op de andere dag uit de gratie.

Na de aanstelling van trainer Peter Hyballa kreeg Plat te horen dat hij als aanvoerder niet meer welkom was bij de selectie. Het raakte Van der Sande, die een goede relatie heeft met Plat. "Ik weet niet of dat erbij hoort in deze wereld. Ik vind dat geen goede situatie", reageert de aanvaller in een uitgebreid interview met BN DeStem.

"De week ervoor staat hij in de basis, als aanvoerder ook nog. En de week erna krijg het zo'n bizarre wending. Uit het niets. Dat is niet alledaags. Als hij de kantjes er vanaf loopt en zich misdraagt, snap ik de keuze wel, maar dat is niet het geval. Het is niet voor niks dat het bijzonder genoemd wordt, omdat dit bij heel veel clubs niet gebeurt."

Het past tegelijkertijd in het beeld dat NAC de laatste jaren heeft neergezet, weet Van der Sande. "Toen ik hier vorige zomer kwam zei iedereen: De chaos is geweest. Alles staat op de rit. Nieuw begin, nieuw NAC. Zes maanden later is alles anders. Ik houd daar wel van hoor. Het hoort een beetje bij de club."