Van der Vaart ziet grote verandering De Ligt: 'Leek Maguire wel'

Van der Vaart ziet grote verandering De Ligt: 'Hij leek wel op Harry Maguire...'

8 maart om 21:25

Rafael van der Vaart steekt de loftrompet over Matthijs de Ligt. De oud-international oordeelt bij Ziggo Sport dat de ex-Ajacied veel fitter oogt sinds zijn transfer van Juventus naar Bayern München.

De Ligt is een vaste waarde bij de Duitse topclub. "Dat vind ik écht heel erg goed. Ik volg Matthijs, want ik vind hem samen met Virgil van Dijk de allerbeste verdediger die we hebben in Nederland", begint Van der Vaart, die een groot verschil ziet met het WK in Qatar. "Toen hij op het WK speelde, zei ik al: ik vind hem te traag, te gespierd. Een beetje te... ik zeg niet te dik, want dat is hij niet."

"Maar nu lees ik dat hij zijn voeding heeft aangepast. Ik ga niet zeggen dat hij naar mij geluisterd heeft, maar hij is anders", vervolgt Van der Vaart. "Je ziet gewoon dat hij wendbaarder is, lichtvoetiger. Dan is hij één van de allerbeste talenten die we hebben. Talent nog steeds, want hij is pas 23 jaar."

De Ligt noemde zelf het verschil in speelwijze tussen Juve en Bayern als belangrijkste oorzaak, maar daar gaat Van der Vaart niet in mee. "Ik denk dat het echt te maken heeft met zijn fitheid. Hij is veel scherper, hij is er gewoon altijd. Hij voelt zich veel lekkerder, hij heeft niet meer die massa."

De voormalig spelmaker maakt de vergelijking met Harry Maguire. "Als hij bij Juventus moest draaien, leek het wel Harry Maguire... Nu is hij terug in zijn oude figuur."