De Ligt bespreekt stap naar Bundesliga: 'Zo was ik het bij Ajax gewend'

De Ligt bespreekt stap naar Bundesliga: 'Zo was ik het bij Ajax gewend'

6 maart om 22:15

Matthijs de Ligt stipt de grootste verschillen tussen de Serie A en de Bundesliga aan. Bij het Ziggo Sport-programma Rondo gaat de centrumverdediger ook in op de komst van Daley Blind naar Bayern München.

De Ligt verruilde vorige zomer Juventus voor Bayern en stelt dat het 'hartstikke goed' gaat in Duitsland. "Deze club wil denk ik aanvallend voetballen en vooruit verdedigen, daar kom ik wel tot mijn recht. De Duitse cultuur lijkt op de Nederlandse", geeft hij aan. "Het vooruit verdedigen is denk ik het grootste verschil. In de laatste seizoenen in Italië was het vooral achteruit lopen en counteren. Dit ligt mij beter, met mijn kracht en snelheid kan ik daaraan bijdragen."

"Zo was ik het bij Ajax gewend", vervolgt De Ligt, die wel respect toont voor de speelstijl van Massimiliano Allegri bij Juve. "In Italië had de trainer zijn manier van verdedigen, en daar heeft hij twee Champions League-finales mee gehaald." 

Met Blind, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui heeft De Ligt drie voormalig Ajax-ploeggenoten bij zich bij Der Rekordmeister. "Ja, dat maakt het makkelijker. Het is fijn dat je mensen kent. Noussair en Daley kende ik goed, met Ryan heb ik bij Ajax niet zo heel lang samen gespeeld. Het is fijn om Nederlands om je heen te hebben op wie je kan terugvallen. Ze hebben me van tevoren over Daley gebeld, ik heb ze goede dingen verteld."