Bayern deelt plaatstootje aan Messi uit: 'Ronaldo bij Real voor ons een probleem'

'Tegen Messi gaat het altijd goed, Ronaldo bij Real was voor ons een probleem'

9 maart om 12:26
Laatste update: 9 maart om 12:27

Bayern München speelt liever tegen Lionel Messi dan tegen Cristiano Ronaldo, stelt Thomas Müller. Der Rekordmeister versloeg het Paris Saint-Germain van de Argentijn woensdagavond met 2-0 en plaatst zich ten koste van de Parijzenaren voor de kwartfinales van de Champions League.

"Tegen Messi gaat het op clubniveau qua resultaten altijd goed", zegt Müller na afloop, geciteerd door Kicker. De Duitse middenvelder vergelijkt de spelmaker met diens eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo. Bayern werd het verleden in Europees verband meerdere keren uitgeschakeld door de Portugees, die toen nog bij Real Madrid speelde. "Ronaldo was bij Real Madrid altijd een probleem voor ons."

Müller deelt een kleine sneer aan Messi uit, maar benadrukt de kwaliteiten van de Argentijn. "Ik heb heel veel respect voor de WK-prestaties van Messi", aldus de 33-jarige Duitser. "Zijn individuele prestaties waren geweldig, hij droeg het hele nationale team. Het is niet makkelijk om bij een ploeg als PSG te spelen. Het is moeilijk om daar een juiste balans te vinden."