Reiziger vertrekt na dit seizoen bij Ajax

'Hamstra en Huntelaar aan het werk gezet bij Ajax na boodschap Reiziger'

10 maart 2023 om 06:44

Michael Reiziger vertrekt aan het einde van het seizoen bij Ajax, meldt het Algemeen Dagblad. De voormalig verdediger wil als hoofdtrainer aan de slag en gaat zijn geluk na zes jaar elders beproeven.

Reiziger, die in de jaren '90 als speler tot 93 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax kwam, keerde in 2017 als trainer terug in Amsterdam. Als eindverantwoordelijke van Jong Ajax werd hij kampioen in de Keuken Kampioen Divisie, waarop hij werd gepromoveerd tot assistent-trainer bij de A-selectie. Sinds 2019 stond hij Erik ten Hag, Alfred Schreuder en nu John Heitinga bij.

Inmiddels heeft Reiziger de clubleiding bij Ajax op de hoogte gebracht van zijn vertrek, weet het AD. De 71-voudig Oranje-international wil als hoofdtrainer aan de slag. Omdat hij bij beide trainerswissels bij Ajax niet in beeld was om die vacature in te vullen, heeft hij besloten na zes jaar weg te gaan uit Amsterdam.

Reiziger zat tot dusver bij 178 officiële duels van Ajax op de bank, waarvan het leeuwendeel onder het bewind van Ten Hag. De Amsterdammers spelen dit seizoen nog tien competitieduels en zitten in de halve finale van het bekertoernooi.