'PSV- en Cambuur-fans slaan handen ineen en demonstreren in Eindhoven'

'PSV- en Cambuur-fans slaan handen ineen en demonstreren in Eindhoven'

10 maart om 13:26
Laatste update: 10 maart om 13:26

Hoewel niet welkom in het Philips Stadion, reizen SC Cambuur-supporters zondag toch af naar Eindhoven. Supportersgroepen van beide clubs gaan samen demonstreren tegen het supportersbeleid van de gemeente.

Burgemeester Jeroen Dijsselbloem weert Cambuur-fans in het Philips Stadion. Dit heeft te maken met eerdere misdragingen van de Friese aanhang. "Ik wil in Eindhoven geen supporters ontvangen die zich zó misdragen dat politieagenten hun werk niet meer kunnen doen", zei Dijsselbloem eerder deze week in een persbericht. Cambuur-fans zijn van mening dat de gemiddelde voetbalsupporters gecriminaliseerd wordt.

Intussen is er een officieel protest aangevraagd, weet het Eindhovens Dagblad. Voorlopig zouden er zondag zo'n honderd Cambuur-fans richting Noord-Brabant afreizen. Een groep PSV-supporters heeft kenbaar gemaakt mee te willen demonstreren. Het deel van de aanhang staat achter het onbegrip van de Cambuur-supporters en richt zich tot Dijsselbloem. Het Stadhuisplein geldt als mogelijke locatie voor de demonstratie.