Nauber over zijn trackrecord tegen Ajax

'Drie keer tegen Ajax gespeeld, nooit verloren! Doet het goed op verjaardagen'

10 maart om 14:49

Go Ahead Eagles-verdediger Gerrit Nauber zit op zijn plek in Nederland. De dertigjarige Duitser deelt in gesprek met Voetbal International zijn mooiste momenten als speler van Kowet.

Nauber zou interesse hebben gewekt van clubs uit Duitsland en Frankrijk. "Uit Frankrijk? Dan weet jij meer dan ik", lacht hij tegenover VI. Nauber stelt dat alle opties open liggen. "Ik heb het hier ook prima naar mijn zin. Het is de club, het zijn de mensen. Maar ook de sportieve resultaten", maakt hij een bruggetje naar topwedstrijden in de Eredivisie. "Hoe vaak denk jij dat ik van Ajax heb verloren? Nul keer! Drie keer gespeeld, niet verloren. De mooiste was vorig seizoen."

"Zij hadden net gewonnen bij Borussia Dortmund (3-1). Vier dagen later speelden wij gelijk (0-0). Je begrijpt dat zo'n verhaal het bijzonder goed doet op verjaardagen", zegt Nauber met een knipoog. "Zeker in mijn familie, waar de nodige Dortmund-fans zitten. Wat ik bedoel te zeggen: dit is een speciale club. Om dat te begrijpen hoef je alleen maar om je heen te kijken."

Nauber woonde een tijdje in de Vetkampstraat, de straat die grenst aan De Adelaarhorst. "Op wedstrijddagen hangt het hier ook helemaal vol met roodgele vlaggen", aldus de Duitser. "Pas als je de tussen de mensen woont, voel je écht goed hoe de club leeft. Alles draait om Go Ahead."