Woede bij Go Ahead Eagles: 'Waar gaat dit over, dit slaat toch nergens op?'

Woede bij Go Ahead Eagles: 'Waar gaat dit over, dit slaat toch nergens op?'

06-03-2023 13:34
94

Go Ahead Eagles-directeur Jan Willem van Dop is niet te spreken over Sybrand Buma, de burgemeester van Leeuwarden. De oud-politicus heeft besloten dat er voor de rest van het seizoen geen uitsupporters welkom zijn bij SC Cambuur.

Nadat er rellen plaatsvonden rond de derby tussen Cambuur en sc Heerenveen besloot Buma in te grijpen. Daardoor kon Go Ahead geen fans meenemen naar Leeuwarden, tot woede van Van Dop. "We hebben geprobeerd om er alles aan te doen deze week. We hebben met advocaten gezeten om te kijken of een kort geding kans zou hebben. Dan krijg je toch te horen: het is kansloos", zegt de algemeen directeur tegenover ESPN.

"Dan moet je jezelf erbij neerleggen. Maar laten we hopen dat dit niet de tendens gaat worden en dat dit de enige stad is waar dit plaatsvindt. Het is nog nooit in de geschiedenis voorgekomen dat er vijf wedstrijden zonder uitpubliek bij een club zijn gespeeld. Waar gaat dit over?", vraagt Van Dop zichzelf hardop af. "Dit voelt echt als competitievervalsing. Wat ik dan niet begrijp: als je in een dergelijke situatie zit waarbij je het even niet meer weet, dan had ik verwacht deze wedstrijd zonder publiek werd gespeeld."

Het spelen achter gesloten deuren was volgens Van Dop 'zeker' een optie. "Als je het blijkbaar niet onder controle hebt... Het had dus niet te maken met het uitpubliek, de afgelopen wedstrijden. Vorige week (twee weken geleden, red.) hebben wij in Deventer ook problemen gehad met het uitpubliek. Maar dat wil dan toch niet zeggen dat wij RKC Waalwijk komende vrijdag gaan straffen, omdat Twente zich niet heeft gedragen? Dat slaat toch nergens op?"