Reiziger wilde hoofdtrainer Ajax worden

Reiziger wilde Ajax-trainer worden na ontslag Schreuder: 'Voelde me er klaar voor'

10 maart 2023 om 20:16

Michael Reiziger had na het ontslag van Alfred Schreuder gehoopt dat Ajax voor hem had gekozen als nieuwe hoofdtrainer. De Amsterdamse club koos er echter voor om John Heitinga door te schuiven.

De 49-jarige Reiziger laat in gesprek met het Algemeen Dagblad weten dat dat nieuws rauw op zijn dak viel. De assistent-trainer had eigenlijk verwacht dat hij de nieuwe hoofdverantwoordelijke zou worden. "Ja, ergens wel. Ik zit hier al langer en ken het team het best."

"Met de keuze voor John Heitinga geeft de club ook wat aan, maar ik had voor mezelf dit seizoen al besloten dat het antwoord op nog een contract als assistent 'nee' zou zijn", aldus Reiziger, die na dit seizoen op eigen benen staat. 

"Na het ontslag van Schreuder hebben ze wel de plannen gedeeld", vervolgt de oud-verdediger, die in het seizoen 2017/18 Jong Ajax onder zijn hoede had. "Maar tot een gesprek over mijn ambities heeft dat niet geleid." Reiziger geeft aan dat hij wel gesprek had gewild, zodat hij had kunnen aangeven wel hoofdtrainer te willen worden. "Daar voelde ik mij wel klaar voor."

De assistent-trainer heeft geen hard feelings naar Heitinga, maar baalde wel van de situatie. "Hij wist van mijn ambitie. Ik zei: ze hebben nu voor jou gekozen, ik ben even boos, maar we gaan samen volle bak proberen het weer op de rit te krijgen."