Extra werk Bassey betaalt zich uit: 'Soms moet je gaan zitten en leren'

Extra werk Bassey betaalt zich uit: 'Soms moet je gaan zitten en leren'

11-03-2023 08:58
41

Calvin Bassey lijkt zijn plek definitief te hebben heroverd bij Ajax. De 23-jarige verdediger belandde na de komst van John Heitinga even op de bank, maar ging nog harder werken en bekeek onder meer videobeelden met assistent-trainer Dwight Lodeweges.

"Het was niet heel moeilijk, want ik heb vertrouwen in de manager", zegt Bassey in De Telegraaf over zijn reserverol. "Natuurlijk is er een klein beetje frustratie, want niemand wil op de bank plaatsnemen. Maar soms moet je gewoon gaan zitten en leren. Dan kun je je realiseren wat jouw spel mist. Dat zei de manager ook: kijk hoe Edson Alvarez en Jurriën Timber het doen als ze links centraal staan. Vanaf de zijkant heb je gewoon een ander perspectief."

Bassey zegt dat zijn tijd op de bank hem heeft geholpen, maar hij schakelde ook op andere vlakken een tandje bij. "Ik heb extra getraind en videosessies gehad met Dwight Lodeweges", stelt de sterke verdediger, die weet dat hij van waarde kan zijn voor Ajax. "Ik breng power en snelheid in het team. En Ajax leert me veel. Ik ben hier om een andere stijl te ervaren. Dit is een van de beste plekken om je als jonge speler te kunnen ontwikkelen."

Heitinga is blij met Bassey. "Ik denk dat zijn houding is te prijzen. Calvin is leergierig, wil elke dag beter worden en was ook in de fase dat hij niet speelde veel met videobeelden bezig. Zijn belangrijkste taak is zijn man uitschakelen en tegen NEC heeft hij dat heel goed gedaan." Zondag nemen de Amsterdammers het op tegen sc Heerenveen.