Van Ginkel legt vinger op zere plek bij Vitesse

Van Ginkel legt vinger op zere plek bij Vitesse: "Dit is wel alarmerend"

12 maart 2023 om 16:01

Marco van Ginkel legt na de nederlaag bij Sparta de vinger op de zere plek: Vitesse faalt keer op keer bij standaardsituaties. Ook op Het Kasteel (3-1) vielen er op die manier twee goals.

"De conclusie is helder", reageert Van Ginkel tegenover de Gelderlander. "We krijgen dit seizoen voortdurend goals tegen uit standaardsituaties. In de laatste weken is dat doorslaggevend tegen Ajax met twee tegengoals (2-1, red.) en AZ (0-1, red.) scoorde na een corner. Dat is meteen ook de beslissende goal. Er is sprake van een patroon. Maar dit is wel alarmerend. Wedstrijden worden op die momenten, op details beslist. Standaardsituaties zijn een pijnpunt bij Vitesse."

Arno Verschueren en Joshua Kitolano scoorden uit een standaardsituatie voor Sparta, tot ergernis van Van Ginkel. "We hebben dat gewoon slecht verdedigd. Meer kan ik er niet van maken. Al met al beleven we zo een slechte reeks. Natuurlijk, dit is een moeilijk programma. Met Ajax, AZ en Sparta als nummer zes van de Eredivisie. Maar we pakken geen punten en daardoor neemt de druk vanzelf toe. Ik zie een stijgende lijn in het voetbal, maar uiteindelijk is dit drie keer 'net niet'. De boel staat onder spanning. Dat is niet te ontkennen."