'Ajax-leiding werd gek van lek en checkte vergaderruimtes op afluisterapparatuur'

'Ajax-leiding werd gek van lek en checkte vergaderruimtes op afluisterapparatuur'

13 maart - 17:02
144

Ajax heeft afgelopen zomer grondige maatregelen genomen om het lek binnen de club tegen te gaan. Geheime informatie kwam namelijk razendsnel naar buiten, waardoor de Amsterdammers onder meer vergaderruimtes hebben gecheckt op afluisterapparatuur. Dat onthult NRC.

Onder meer via het mysterieuze Twitter-account Gerjan Hamstelaar, dat nu uit de lucht is, lekte enorm veel transfernieuws razendsnel uit. Dat terwijl de transferplannen dan maar in kleine kring bekend waren. 'Het komt voor dat de commissarissen van Ajax in een call met de directie, de trainer en het technisch management akkoord geven voor een transfer, om dat besluit minuten later op internet te lezen', schrijft NRC.

Dat zorgde voor woede bij het bestuur van Ajax, dat daarna maatregelen besloot te nemen: het huurde het bedrijf Hoffmann Bedrijfsrecherche in om op zoek te gaan naar het lek binnen de club. 'Iedereen levert zijn telefoon in, vergaderruimtes worden gecheckt op afluisterapparatuur – het levert niets op', stelt NRC.

Hamstelaar kondigde vlak na de zomerse transferperiode aan dat zijn account zou stoppen. 'Als supporter en mens met moreel kompas voelde het erg dubbel', schreef de beheerder in een afscheidsbericht. Daardoor lekt er nu niet meer zo veel uit als een paar maanden geleden bij Ajax. Verschillende media hebben echter vaak nog primeurs te pakken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie