NRC onthult transferchaos Ajax: amper zicht clubleiding op afspraken Malenovic

NRC onthult transferchaos Ajax: amper zicht clubleiding op afspraken Malenovic

12 maart - 19:58 Laatste update: 20:03
111

Het transferbeleid van Ajax werd in de zomer deels bepaald door Milos Malenovic. Dat meldt NRC in een grootschalig onderzoek naar de gang van zaken in de Johan Cruijff Arena. Op de financiële afspraken die de omstreden zaakwaarnemer bij verschillende transfers maakte, had Ajax niet altijd zicht.

Na het vertrek van Marc Overmars - vanwege grensoverschrijdend gedrag - en Erik ten Hag - naar Manchester United - ontstond een machtsvacuüm in Amsterdam, waar Ajax nog steeds de sportieve en financiële gevolgen van voelt. De organisatie leunde te veel op Overmars, die amper aan verslaglegging deed.

In de zomer werd Malenovic door de club ingehuurd om te adviseren en te ondersteunen bij transfers, omdat het technisch management met Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar niet ervaren was en geen groot internationaal netwerk had. Malenovic ontving een vast bedrag voor zijn diensten, meldt NRC.

De leiding van Ajax had echter niet altijd zicht op de afspraken die Malenovic maakte bij transfers, waarmee hij zich mogelijk persoonlijk verrijkte. 'NRC heeft Malenovic deze lezing voorgelegd, evenals de andere bevindingen uit dit artikel, maar kreeg geen reactie', klinkt het. 'Als Malenovic zich inderdaad heeft laten betalen door andere zaakwaarnemers of clubs, rijst de vraag of hij bij zijn bemiddeling de belangen van Ajax altijd voorop had staan.'

Bij zijn veelbesproken persconferentie in oktober zei voormalig Ajax-trainer Alfred Schreuder nog dat het 'heel normaal' was dat Ajax is geholpen door Malenovic.

Lees het volledige artikel van NRC hier

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie