Van der Meijde: 'Ajax kon Conceição voor zes ton halen, maar kostte vijf miljoen'

Van der Meijde: 'Ajax kon Conceição voor zes ton halen, maar kostte vijf miljoen'

13-03-2023 21:17
42

Ajax heeft er niet verstandig aan gedaan om Francisco Conceição voor vijf miljoen euro binnen te halen, vindt Andy van der Meijde. De voormalig Oranje-international denkt dat Ajax de Portugees voor veel minder geld aan had kunnen trekken, terwijl de Amsterdammers volgens hem ook in de jeugd genoeg opties hadden.

Aan tafel bij Veronica Offside wordt er gesproken over Milos Malenović. De zaakwaarnemer werd afgelopen zomer ingehuurd als adviseur door Ajax, waardoor hij spelers op eigen initiatief naar de club zou hebben gehaald. Malenović verdiende daar naar verluidt goed aan, terwijl een deel van zijn aankopen niet goed gescout is. "Het gaat ook zo, in die wereld", begint Van der Meijde.

"Malenović had de autoriteit om spelers naar Ajax te halen, dus zegt hij bijvoorbeeld: we halen die Conceição. Die speelde in het tweede van FC Porto en kun je misschien voor vijf of zes ton ophalen. Maar hij kostte zeven miljoen (in werkelijkheid vijf miljoen euro, red.) Terwijl je bij Ajax in de jeugd gewoon Van Axel Dongen hebt. Ten Hag heeft hem er ook gewoon bij gehaald, in het eerste. Maar dan ga je Conceicao halen."

Van der Meijde denkt dat vooral Malenović zelf beter is geworden van zijn deals. "Ik denk dat Malenović gewoon tegen die andere zaakwaarnemer heeft gezegd: luister, we gaan hem naar Ajax brengen en jij geeft me de helft van de transfer. Zo gaat dat in die wereld. Dat is niet normaal, maar het gebeurt wel."