Waterreus maakt opvallend gecombineerd Klassieker-team en kiest voor elf Ajacieden

Waterreus maakt opvallend gecombineerd Klassieker-team en kiest voor elf Ajacieden

13 maart 2023 om 23:56

Ronald Waterreus heeft een opmerkelijk 'gecombineerd' team van Ajax en Feyenoord gemaakt. De oud-doelman kiest voor elf spelers van Ajax en laat Feyenoord compleet links liggen. Trainer Arne Slot is de enige Feyenoorder in het team.

"We hebben aan jullie gevraagd om een gecombineerd elftal te maken, dus op iedere positie kiezen voor een Ajacied of een Feyenoorder", begint presentator Wytse van der Goot bij Rondo. "Dan komen we uit bij Ronald Waterreus: die heeft elf Ajacieden." Waterreus nuanceert de zaak, als hij aan het woord komt. "Ajax heeft eigenlijk een dramatisch seizoen. Dat heeft een reden, dat komt met name door de leiding in de organisatie en de vorige trainer, Schreuder."

Waterreus licht zijn keuze voor de elf Ajax-spelers niet meer toe. Hij geeft wel tekst en uitleg over zijn trainerskeuze. "Heitinga doet het uitstekend met zeven overwinningen op rij. Met het is natuurlijk ontegenzeggelijk zo dat Slot Feyenoord ver boven zijn kunnen laat spelen. Dus als je de beste trainer bij die spelers neerzet, dan winnen ze altijd."

De volledige gecombineerde opstelling van Waterreus: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Berghuis, Taylor; Kudus, Tadic, Bergwijn. Coach: Slot.