Van Basten ziet 'ijzersterk duo' bij Ajax en Feyenoord: 'Op zes is hij het best'

Van Basten ziet 'ijzersterk duo' bij Ajax en Feyenoord: 'Op zes is hij het best'

14-03-2023 10:12
59

Marco van Basten vindt Lutsharel Geertruida op diens best als defensieve middenvelder. Feyenoord-trainer Arne Slot gebruikt hem vrijwel uitsluitend als centrale verdediger of rechsback, San Marco denkt daar het zijne van.

Voordat Gernot Trauner geblesseerd raakte, posteerde Slot Geertruida geregeld als controleur. "Daar vond ik hem het best", zegt Van Basten bij Rondo op Ziggo Sport. De voormalig spits wordt gevraagd een combi-middenveld van spelers van Ajax en Feyenoord te maken. Naast Geertruida ruimt hij plek in voor Orkun Kökcü en Steven Berghuis.

"In de achterhoede hebben ze bij Feyenoord problemen, maar normaal is hij een middenvelder", vervolgt Van Basten over Geertruida. De analist stelt dat Jurriën Timber, die van nature een centrumverdediger is, ook op het middenrif uit de voeten kan. "Als Timber met een goede verdediger naast zich speelt, vormt hij met Geertruida een ijzersterk duo. Je opbouw is heel belangrijk."

Aanstaande zondag nemen Ajax en Feyenoord het in de Johan Cruijff Arena tegen elkaar op. Zowel Geertruida als Timber wordt aan de aftrap verwacht.