Lukaku weet waar zijn toekomst ligt: 'Op 30 juni keert hij hoe dan ook terug'

Lukaku weet waar zijn toekomst ligt: 'Op 30 juni keert hij hoe dan ook terug'

15 maart 2023 om 13:41

Romelu Lukaku keert na dit seizoen terug bij Chelsea. Beppe Marotta, voorzitter van Internazionale, vertelt dat een definitieve overgang in geen enkel scenario tot de mogelijkheden behoort.

Lukaku wordt dit seizoen door Chelsea uitgeleend aan Inter. De Belg, die tussen 2019 en 2021 ook al in Milaan speelde, kampt geregeld met blessures en kan om die reden niet zoveel indruk maken als in zijn eerste periode bij I Nerazzurri. "De huurovereenkomst is aangegaan voor één seizoen. Op 30 juni keert Lukaku, ongeacht zijn prestaties, terug naar Chelsea", benadrukt Marotta tegenover de Italiaanse tak van Sky Sports.

Inter gaat geen werk maken van een langer verblijf van de spits. "Hij is niet de Lukaku die we in voorgaande jaren hebben gezien." Lukaku wordt door de voorzitter vergeleken met Marcelo Brozovic, die ook moeizaam uit de verf komt. "Beiden kwakkelen met blessures en zijn na het WK nog niet de oude. Lukaku vindt niet de duelkracht die hem zo sterk maakt."

In het huidige seizoen scoorde Lukaku pas drie keer in veertien competitiewedstrijden. Chelsea nam hem in de zomer van 2021 voor een kleine 115 miljoen euro over van Inter, dat hem twee jaar eerder voor bijna 75 miljoen euro losweekte bij Manchester United.