Heerenveen zwaait Bruma alweer uit, Nunnely wel langer in Friesland

Heerenveen zwaait Bruma alweer uit, Nunnely wel langer in Friesland

15-03-2023 19:06
36

Jeffrey Bruma vertrekt komende zomer hoogstwaarschijnlijk weer bij sc Heerenveen. De 31-jarige verdediger kwam in januari transfervrij over van Kasimpasa, maar een langer verblijf in het Abe Lenstra Stadion behoort niet tot de mogelijkheden.

"De insteek van de komst van Jeffrey was helder. Hij is gehaald als vervanger van de geblesseerde Sven van Beek. Financieel gezien is een langer verblijf ook niet haalbaar. Zo realistisch moet je zijn", vertelt technisch directeur Ferry de Haan van Heerenveen aan Omrop Fryslân.

Wedden

Meer odds

In totaal hebben negen spelers een aflopend contract. De Friese club wil op korte termijn om tafel met keepers Xavier Mous en Jan Bekkema, Rami Al Hajj en Joost van Aken. Ook Timo Zaal is komende zomer transfervrij. Huurlingen Sydney van Hooijdonk en Antoine Colassin zijn gehuurd en gaan na dit seizoen terug naar hun eigen club, respectievelijk Bologna en Anderlecht.

Ché Nunnely kan wel rekenen op een langer verblijf. De rechtsbuiten tekende in de winter een verbintenis voor een halfjaar, maar wel met een optie. "Ché wilde zich niet definitief vastleggen zonder te weten of hij hier enig perspectief heeft. Daarom hebben we de afspraak gemaakt dat bij een x-aantal wedstrijden zijn contract automatisch wordt verlengd", stelt De Haan. "Daar zit hij al bijna op, dus kan je ervan uitgaan dat Ché hier volgend seizoen ook speelt."

Clubs moeten de aflopende contracten van spelers voor 1 april formeel opzeggen. Als dat niet gebeurt, kunnen de spelers hun verbintenis nog opzeggen voor 15 mei. Anders wordt het contract automatisch met één jaar verlengd tegen dezelfde voorwaarden.