Enthousiasme over Seedorf-aanstelling

Gullit en Ten Cate enthousiast over Seedorf-aanstelling: 'Gaat weer over voetbal'

18 maart 2023 om 09:58

Ruud Gullit en Henk ten Cate kunnen zich volledig volledig vinden in de keuze van de KNVB om Clarence Seedorf aan te stellen. De oud-middenvelder wordt binnenkort voorgedragen als commissaris voor de Raad van Commissarissen Betaald Voetbal.

In het Ziggo Sport-programma Voetbal Café geeft Gullit aan dat hij erg enthousiast is over de aanstelling van Seedorf. "Het grootste voordeel is dat we nu iemand hebben in het technisch beleid die op hoog niveau gespeeld heeft en finales gespeeld heeft", aldus Gullit, die daarmee doelt op nieuwbakken directeur topvoetbal Nigel de Jong. "En we hebben iemand bij de commissarissen die ook drie Champions League-finales gewonnen heeft, dus het gaat weer over voetbal."

Collega-analist en oud-trainer Henk ten Cate is het eens met Gullit, maar moet hem wel even verbeteren. "Clarence is de meest gelauwerde Nederlandse voetballer ooit. Jij zegt drie, maar volgens mij heeft hij er vijf", waarna verteld wordt dat de oud-speler van onder meer AC Milan en Real Madrid vier keer de beker vast heeft mogen houden. "Dat is opzich al heel bijzonder. Buiten alle landskampioenschappen om al. Het is een man met veel internationale uitstraling ook", besluit Ten Cate.