Meijer hoopte op Oranje-uitnodiging: 'Natuurlijk heb je dat in je hoofd'

Meijer hoopte op Oranje-uitnodiging: 'Natuurlijk heb je dat in je hoofd'

18-03-2023 21:55
20

Zijn debuutseizoen bij Club Brugge zorgt voor gemengde gevoelens bij Bjorn Meijer. De Belgische kampioen stelt dit seizoen wat teleur in eigen land, maar de linksback maakt persoonlijk wel veel indruk. Hij hoopt dan ook stiekem op Oranje, laat hij weten aan VoetbalPrimeur.

Meijer, die zaterdag zijn twintigste verjaardag viert, kwam vorige zomer voor zes miljoen euro over van FC Groningen. Bij Club Brugge heeft hij zich razendsnel ontpopt tot steunpilaar. Zo maakte hij al enkele fraaie doelpunten, maar de prestaties van zijn club blijven wat achterwege. Blauw-Zwart verloor zaterdag met 1-0 bij Kortrijk en staat slechts vierde, op grote afstand van koploper KRC Genk.

Meijer erkent dat het voor gemengde gevoelens zorg. "Je komt hiereen met de verwachting dat je om het kampioenschap gaat spelen. Die kansen zijn zeker nog niet verkeken, maar het is misschien een beetje dubbel. Want persoonlijk is het wel positief", zegt hij tegen VoetbalPrimeur. Volgens de vleugelverdediger zorgde de druk voor de grootste aanpassing. "Maar daar ben ik eigenlijk heel blij mee. Daar leer ik alleen maar van."

Hoewel Meijer indruk maakt in België, kreeg hij geen uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman. Hij ziet Oranje wel als een doel. "Natuurlijk. Als je jong bent en je speelt veel, dan heb je in je hoofd dat je bij het Nederlands elftal wil. Maar goed, daar kan ik nu weinig over zeggen. Nu eerst bij Jong Oranje en we gaan het komend jaar aanzien. Ik heb geen contact gehad."

Opvallend werd ook ploeggenoot Noa Lang niet opgeroepen. "Daar hebben we over gesproken, maar daar ga ik niet veel over zeggen", besluit Meijer.