Haller verbaast zich over kritiek

Haller verbaast zich over kritiek: 'Ben blij dat ik überhaupt weer kan voetballen'

19 maart 2023 om 10:38

Sébastien Haller heeft zich verbaasd over de kritiek die hij over zich heen kreeg nadat hij een periode lang niet wist te scoren. De spits was zaterdag weer belangrijk voor Borussia Dortmund met twee goals tegen FC Köln, waarna hij zich uitliet over zijn doelpuntendroogte. 

Haller speelt pas sinds begin 2023 weer officiële wedstrijden voor Dortmund, nadat er in de zomer van 2022 teelbalkanker bij hem werd geconstateerd. De voormalig Ajax-spits overwon de ziekte en is nu de vaste spits bij de Duitse grootmacht. Hij scoorde nog niet vaak, maar was tegen Köln zeer belangrijk. Enkele Duitse media hadden kritiek op zijn gebrek aan rendement. 

Haller kan daar niet zoveel mee. "Als je denkt dat na drie weken alles van de zes maanden daarvoor vergeten is, zou dat een enorme vergissing zijn", aldus de spits na afloop tegen Sport1. "Ik ben blij om hier te zijn en dat ik überhaupt weer kan voetballen. Dit is allemaal een bonus voor mij."

De Ivoriaans-international erkent dat hij nog niet zijn oude vorm te pakken heeft. "Ik heb geduld. Natuurlijk is het niet makkelijk als ik niet speel en niet scoor, maar ik heb nog maar een paar wedstrijden met het team gespeeld. Ik heb nog wat tijd nodig, maar ik ben optimistisch."