Groningen komt met fel statement: 'Wat ons betreft nooit meer welkom in stadions'

Groningen komt met fel statement: 'Wat ons betreft nooit meer welkom in stadions'

20-03-2023 17:18
57

FC Groningen veroordeelt de incidenten tijdens de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen (0-2). De Trots van het Noorden komt met een uitgebreid statement en spreekt van een 'deceptie' en 'schaamte'.

In de slotfase ging het mis. Jetro Willems kreeg een vuistslag van een supporter en er werd met bier gegooid. Groningen meldt dat er 'betrokken raddraaiers' geïdentificeerd zijn. Vijf medewerkers van de club, waaronder Willems, hebben aangifte gedaan wegens bedreiging en mishandeling. Algemeen directeur Wouter Gudde noemt de incidenten 'teleurstellend en frustrerend'.

"Het is dan vreselijk om te moeten zien wat er vervolgens richting het einde van de wedstrijd gebeurt", zegt hij op de clubsite. Gudde spreekt van een 'waardeloze en zeer trieste' middag. Hij maakt excuses namens de club. "Emoties horen bij voetbal, maar van spelers, trainers, medewerkers en vrijwilligers blijf je te allen tijde af. Dit gedrag accepteren we niet. Wat ons betreft komen de betrokken personen niet meer in een voetbalstadion."

"Namens FC Groningen wil ik onze welgemeende excuses aanbieden aan de – veelal jonge – supporters die in de bewuste hoek van het stadion zaten en van dichtbij de incidenten hebben moeten meemaken", vervolgt hij. "En daarnaast aan alle andere supporters, die zich gistermiddag op welke wijze dan ook onveilig of onprettig hebben gevoeld in ons stadion. Dat is natuurlijk vreselijk. Wij voelen ons gesteund door het afkeurende geluid dat 99,9 procent van de bezoekers liet horen op het moment dat een paar individuen de middag verpestten."