'Druk op Van Nistelrooij neemt toe bij PSV'

'Druk op Van Nistelrooij neemt toe bij PSV, spanning intern soms om te snijden'

21 maart 2023 om 08:26
Laatste update: 21 maart 2023 om 09:28

Intern is 'de spanning soms om te snijden' bij PSV, zo stelt het Eindhovens Dagblad. Afgelopen weekend morsten de Eindhovenaren opnieuw punten, nu tegen Vitesse. De druk op trainer Ruud van Nistelrooij neemt daardoor toe.

PSV heeft dit seizoen al veel punten laten liggen tegen ploegen uit het rechterrijtje. Afgelopen weekend gebeurde dat bij Vitesse opnieuw, terwijl de nummer drie van de Eredivisie juist kon profiteren van een Klassieker-nederlaag van Ajax. 'Van Nistelrooij kent alle mechanismen die bij PSV horen en weet en voelt dat de druk momenteel toeneemt', constateert het ED.

Volgens de regionale krant is er momenteel weinig lijn te herkennen in het spel van de club. 'Extern ontstaat dan ergernis en intern is de spanning soms om te snijden. Voor de coach was het eerder dit seizoen al crisis na de remise bij Fortuna Sittard en dat zal nu niet anders zijn. Wie bij PSV dertien punten laat liggen in uitwedstrijden tegen de onderste vijf teams, moet van goede huize komen om te overleven en excelleren op andere fronten. Voor dat laatste zijn momenteel erg weinig aanknopingspunten bij PSV.'

Toch valt er voor Van Nistelrooij nog genoeg te redden. Het realiseren van bekerwinst en het behalen van de tweede plaats is nu van groot belang. In een doemscenario wordt een prijsloos PSV vierde. Het ED verwacht dat de positie van Van Nistelrooij dan 'flink onder druk komt te staan' omdat 'geen mens in Eindhoven' zit te wachten op Conference League-voetbal.