'Gravenberch kan Bayern verlaten en geldt in Engeland als Bellingham-alternatief'

'Gravenberch kan Bayern verlaten en geldt in Engeland als Bellingham-alternatief'

21 maart 2023 om 10:17

Liverpool overweegt werk te maken van de komst van Ryan Gravenberch. De prioriteit ligt voor The Reds op het inlijven van Borussia Dortmund-ster Jude Bellingham. Lukt dat niet, geldt de Bayern München-middenvelder als goedkoper alternatief.

Volgens The Athletic wordt een eventuele transfer van Gravenberch op Anfield 'in overweging genomen'. Het is naar verluidt 'zeker aannemelijk' dat de Nederlander komend seizoen de clubkleuren van Liverpool verdedigt. Behalve Gravenberch geldt ook Chelsea-middenvelder Mason Mount als alternatief voor Bellingham.

Eerder deze week maakte hetzelfde medium bekend dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Bellingham, die 125 miljoen euro moet kosten, naar Liverpool komt. Gravenberch, die tot medio 2027 vastligt bij Bayern, draagt een prijskaartje van ongeveer dertig miljoen euro met zich mee. Het zou voor Liverpool reden zijn om serieus na te denken over de komst van de twintigjarige middenvelder, die Ajax in de zomer van 2022 verliet.

Gravenberch, die zich maandag mocht melden bij Jong Oranje, beleeft een moeizaam debuutseizoen in Beieren. Bij elkaar speelde hij pas 306 minuten in de Bundesliga. Scoren deed hij dit seizoen eenmaal voor Bayern, in de DFB Pokal.